Parfume til mænd med personligt præg

Hvem vil ikke gerne associeres med noget godt? Man kan købe det lækreste tøj, de flotteste sko og samtidig være velplejet, smilende og imødekommende, og så burde man vel gøre et godt og permanent indtryk på hele omverdenen? Man gør indtryk, men dette indtryk varer desværre ikke ved, da der findes adskillige velklædte og velsoignerede mænd der også er imødekommende. For at gøre et vedholdende indtryk skal man altså skille sig særligt ud.

Hvorfor ikke tage lidt hjælp i brug fra en god duft til at lade folk huske dig som noget helt særligt? Med en parfume fra listen over parfume til mænd er du sikker på at blive husket i lang tid. Men hvordan skal man vælge en duft blandt adskillige tusinde muligheder? Og hvordan undgår man at komme til at dufte som alle andre?

Hvorfor bekymre sig om ens duft?

Som allerede nævnt husker man især andre mennesker på deres duft, da lugtesansen er menneskets stærkest udviklede sans. Med andre ord vil man huske en velduftende mand langt bedre end en velklædt mand. I dag stilles der enorme krav til mænd, og med en god parfume appelleres både til urinstinkter samt umiddelbart behag, der lader dig skille dig ud fra mængden. 

Parfume kommer i alle prisklasser, men desværre vælger mange mænd blot en stor parfumeflaske, som så holder længe. I stedet bør du virkelig afsøge markedet efter de(n) rigtige parfume(r) i stedet for blot at tage det sikre valg, da det er gennem duften at man virkelig kan skille sig ud. 

Din duft – din signatur

En parfume er bygget op omkring forskellige duftnoter, der tilsammen giver en særlig duft, der gøres unik når den rammer din hud. Når den sprøjtes på, opfanger din næse topnoterne som dog fordamper efter få minutter. Man kan derfor ikke regne med duftprøven i butikken ved at sprøjte det på et stykke prøvepapir eller på tøjet, da det så får en meget mere standardiseret duft og ikke får lov at blande sig med din huds kemiske sammensætning. Efter lidt tid på huden kan du dufte hjertenoterne og efter en halv time bundnoterne, der er de mest dominerende og vedholdende stoffer i parfumen. Med andre ord er det parfumens duft når den har lagt sig på din hud og er trængt ind.

Der er altså rig mulighed for at dufte dejlig som mand. Grundlæggende kan man skelne mellem niche- og mainstreamdufte. Hvor mainstreamduftene er klassiske og midtsøgende, vil man med en nicheduft have mere specialiserede ingredienser som jasmin og hvalopkast, der lader dig skille sig endnu mere ud fra mængden. Ud over den klassiske herreparfume kan man bruge aftershave og cologne, der alle har noter der giver en mere harsk duft i forhold til kvindeparfumer.

Hvilken parfume skal jeg vælge?

Alle mænd har typisk en ide om, hvilke dufte de kan lide, og derfor køber de gerne en stor flaske som holder længe. I dag kommer der konstant nye dufte på hylderne på et allerede kæmpestort marked, hvis dufte man bliver bombarderet af når man er ude for at finde den bedste af dem alle. Alligevel vælger overraskende mange mænd at satse på det sikre og kendte valg. 

Parfume er en meget personlig og intim ting, så parfumen der dufter godt på din bedste ven dufter måske slet ikke godt på dig, så vær altid kritisk i udvalget. Parfume er i dag individuelt, subjektivt og en personlighedssignatur.

Perfekt præparation

Som ovenstående har vist er der uendelige muligheder i den globale duftjungle og endnu flere når parfumen personaliseres gennem din hud. For at finde den rette kan vi kun anbefale dig at lytte til din næse. 

For at skabe de helt optimale duftvilkår handler det også om at påføre parfumen rigtigt. Modsat den gængse opfattelse skal parfume ikke påføres bag ørene eller på håndled der efterfølgende gnides mod hinanden, men derimod hvor huden er varmest. Det kan f.eks. være i navlen eller under armene. Skal duften holde i lang tid, kan man også sprøjte lidt på albueleddene og knæhaserne, da man konstant bevæger sig der og dermed skabes der meget kropsvarme. Her opnås den bedste dufteffekt ved at lade den tørre ind og ikke gnide duften ind i huden. 

Man kan bedst selv lugte sig frem til, hvilke(n) dufte der bedst afspejler ens personlighed og som man ønsker at bruge. Din duft er en uadskillelig og dog usynlig del af dig og din stil, da den har stor indvirkning på, hvordan folk ser og husker dig. Hvis man finder den helt rette duft, kan man få et helt forhold til den og den bliver en næsten integreret del af dig. Ved at sprøjte den på de rette steder af kroppen vil man dufte og dermed udstråle noget unikt hele dagen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *