Deltage i konkurrencen eller bare selv købe gevinsten?

Ordlyden på overskriften er et spørgsmål som mange mennesker stiller sig selv. Der findes nemlig rigtig mange konkurrencer af forskellig art derude. De kan omhandle næsten alt og gevinsterne kan være vidt forskellige ting, men konceptet er som oftest det samme; du lægger dit navn i en pulje, og håber på at det så bliver trukket ud. Hvordan navnet ender i puljen kan være lidt forskelligt. Nogle gange skal du sende en sms, nogle gange skal du købe en lodseddel, nogle gange skal du tilmelde dig et nyhedsbrev.

Konkurrencerne er der af en grund. Det er både firmaer som gerne vil gøre lidt godt for deres kunder og kunder, som måske ønsker sig lidt mere spænding i hverdagen. Det er denne dynamik som konkurrencer bygger på. Desværre bygger konkurrencer også på det faktum, at der oftest kun er meget få vindere. At man rent faktisk vinder den givne konkurrence, kan derfor synes usandsynligt. Netop derfor er der mange der, når de overvejer at deltage i en konkurrence om et produkt, spørger sig selv: Ville det ikke være lettere at spare tiden ved bare at købe tingen med det samme?

Konkurrence kan både spare en penge og underholde

Men her må svaret i langt de fleste tilfælde være et klart nej.  For hvis man tænker lidt over det, hvad har man så egentlig at miste ved at være med i konkurrencen? Potentielt kan man spare pengene på den ting man ønsker at vinde, og selv hvis man taber har man oplevet både sjov og spænding ved at være med. Muligheden for at købe det aktuelle objekt eksisterer jo stadig efter konkurrencen er slut, og derfor har man faktisk intet at tabe og alt at vinde, når man deltager i en konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *