3 konkurrencer der gør festen lidt sjovere

Der er intet der kan sætte gang i festen som en god konkurrence, og hvis ikke vi skulle være dem der kom med forslag til konkurrencerne, hvem skulle så?

Vi elsker konkurrencer, både dem man kan deltage i rundt omkring og vinde præmier, og dem man kan lave derhjemme – og her får du 3 konkurrencer der med garanti sætter gang i festen.

Finde guld

Til denne konkurrence skal du bruge 2 store skåle, 2 ting der skal findes, og masser af knust is. Hvis du kender den klassiske konkurrence med at bide æbler i vand kan du måske allerede nu regne ud hvad der skal ske – og du kan se at det bliver sjovt.

Hæld lidt af den knuste is i hver skål, put det der skal findes ned i (og det skal findes kan være forskellige ting alt efter hvad det er for en fest. Det kan være et lille stykke slik, en rysler man skal puste i, eller noget andet) og fyld så op med knust is.

Bind de to deltageres hænder fast på ryggen, og tæl ned fra 3.

Nu gælder det så for de to deltagere om først at finde genstanden gemt i isen, til stor morskab for resten af selskabet.

Isterningleg

Her skal vi igen have fat i nogle isterninger, for nu skal der leges isterningeleg.

Der er flere måder at lege denne leg på afhængig af hvor gammel man er. Hvis man er teenager tænker man måske som isterningeleg som den leg hvor man skal køre en isterning rundt i selskabet kun ved at bruge munden (nok mest en undskyldning for at kysse), men det er dog ikke det vi tænker på i denne leg/konkurrence.

Isterningeleg her er i stedet en konkurrence hvor det gælder om at kaste/skubbe isterninger mod et mål, lidt ligesom curling.

Tegn en målskive som kan ligge på bordet, del jer op i to hold, og forsøg at kom så tæt på målet som muligt. I takt med at isterningerne smelter skal man justere sine kast, og isterningernes kulde gør det sværere at holde på dem og kaste dem end man lige skulle tro.

Konkurrencen kan evt. peppes op ved at indføre ekstraregler – f.eks. ved at taberholdet efter hver runde skal tage et shot, eller måske endda spise alle isterningerne.

Tip en 13’er

Den sidste konkurrence vi vil nævne her kan siges at være et sikkert hit til næsten enhver fest – det er selvfølgelig tip en 13’er. Her finder du på 13 spørgsmål som selskabet så skal forsøge at svare på, enten enkeltvis eller som hold.

Det er sjovest hvis de 13 spørgsmål er inden for et eller andet emne – er det en fødselsdag er det jo oplagt at holde det om fødselaren, er det en 80’er-fest skal det være spørgsmål om firserne osv.

Hvis det er en fest der risikerer at ende lidt vådt så sørg for at hold quizzen tidligt på aftenen så folk stadig er relativt friske, og find på en sjov præmie til vinderen – så går folk mere op i konkurrencen.

Hvilke konkurrencer har du selv holdt med succes til festen? Skriv gerne en kommentar nedenfor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *